Нашият уеб сайт използва бисквитки, за да можем да ви предоставим по-добра услуга. Ако продължите, вие се съгласявате да използваме бисквитки съгласно нашата Декларация за поверителност.

Pioneer A DuPont Business
Bulgaria | Select Your Location >

 

Открити Дни 2017

 
 

Пионер, съвместно с ДюПон РЗ, проведе открити полски дни за земеделски производители от Северна и Южна България. На опитни парцели край гр. Славяново и с. Градище, Плевенско и край с. Гавраилово до Сливен, бяха представени топ хибридите слънчоглед и царевица на компанията.

Най-търсените през последните години на пазара безспорно са Express® толерантните слънчогледови хибриди. И това е логично, имайки предвид предимствата на тази технология при отглеждане на маслодайната култура пред останалите– отличното справяне с упоритите плевели, отличния пластичен и продуктивен потенциал, генетичната защита на тези хибриди от синя китка и мана, отличната масленост и съответно безпроблемната реализация на продукцията на пазара. Маслеността, която притежават слънчогледовите хибриди на Пионер, ги прави предпочитани от търговците и преработвателите. Р64LE25 е много търсен заради изключително високите добиви и масленост и заради ядката, добра реализация намира и Р64LЕ99, който в последните години се наложи с отличното си представяне на различни полета и при всякакви условия. Голямо е търсенето и на високоолеиновият Р64НЕ118, както и на хибридите от по-новото поколение генетика Р63113, Р64121. „Състоянието, в което се намират посевите на това поле, показват възможност за много добри резултати, коментира регионалният представител на Пионер за Централна Северна България Здравко Босев. - Добивите при всички селскостопански култури са функция от потенциала на хибридите, добрата агротехника и климатичните условия в региона. В години, когато има достатъчно валежи, добивите от нашите слънчогледови хибриди са около и над 400-450 кг/дка.“

 

Дюпон Пионер е лидер и в предлагането на царевични семена. Най-търсени от земеделските производители са хибридите от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия.

През тези години имаше както благоприятни, така и доста критични периоди по време на развитието на царевицата и тези хибриди се представиха с най-стабилни резултати, за това са и най-предпочитани от производителите на царевично зърно: от група 300 по ФАО - Р9241 и Р9486, от група 400 - Р0023, Р0216, Р9911 и Р9903. Изключително добър вариант за тези, които искат хибриди с по-кратък вегетационен период са Р9241 и Р9486. По отношение на силажните хибриди, предложенията на Пионер са Р1114, Р1535 и Р1921. Те са подходящи и за поливни условия.

Разликата в добивите при хибридите от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия в сравнение с тези при другите хибриди, е от порядъка на 100-150 кг/дка, което е сериозен плюс в полза на генетиката на Пионер, обясни Здравко Босев.

Резултатите, които имаме в производствени полета, показват едно изключително стабилно поведение и че културата е наистина устойчива на капризите на времето. Предимството на тези хибриди се дължи на контролираното отваряне на устицата, което спомага да се използва по-рационално наличната в почвата влага и да я запазва за по-късни периоди, когато се формира добива, така растенията усвояват всяка капка дъжд. Това е причината производителите, интензивно отгледащи царевица да се ориентират към Optimum® AQUAmax® продуктовата линия.

Благоприятните климатични условия, основно през месец май и повишаване на температурата към края на периода са благоприятствали развитието на царевицата на това поле. Навременната сеитба е оказала положително влияние. Растенията са здрави и мощни, развивайки се при добра влагозапасеност. Отражение на доброто състояние на посева е дало и правилното торовнасяне. Всичко това е гаранция за добра реколта.

 

 

7C418C45-36FA-76D6-AEF0-D9C106ED4584