Webhelyünkön cookie-kat használunk, hogy jobb online élményt és szolgáltatást tudjunk nyújtani Önnek. Továbblépésével Ön beleegyezik abba, hogy Adatvédelmi nyilatkozatunkkal összhangban cookie-kat használunk.

Pioneer A DuPont Business
Hungary | Select Your Location >

 

Kártevőriasztás

Hogyan érheti el a DuPont Pioneer kártevőriasztás funkcióit? Mi a kapcsolat az Agro-Assist és a DuPontTM Evalio® AgroSystems között? A következőkben választ kap e kérdésekre:
 
Milyen kártevőkre ad riasztást az Agro-Assist?
 • Őszi káposztarepce
  • Repceszár-ormányos (Ceutorhynchus quadridens)
  • Repcefénybogár (Meligethes aeneus)
  • + repcevirágzás előrejelzés
 • Kukorica:
  • Kukoricamoly (Ostrinia nubilalis)
  • Gyapottok-bagolylepke (Helicoverpa armigera)
  • Amerikai kukoricabogár (Diabrotica virgifera virgifera)

 

A riasztás egy üzenet, amit a DuPont Pioneer rendszere azon gazdálkodó partnereink mobil telefonjára küld, akik letöltötték az Agro-Assist applikációt és beállítottak benne legalább egy, a területükhöz közel eső meteorológiai állomást, valamint olyan növényt (kukorica, repce), amelyet az adott kártevő veszélyeztet. A repcevirágzás előrejelzés esetében pedig van 2016-os vetésű őszi káposztarepce beírva az applikációba.
 
Az Agro-Assist kártevő riasztás (előrejelzés) a rovarok fejlődéséhez, növekedéséhez szükséges hőmennyiség (effektív hőösszeg) mérésén alapul, vagyis tájékoztató jellegű. A kártevők elleni védekezés hatékony elvégzéséhez szükséges az adott terület személyes ellenőrzése (pl. sárga tál kihelyezése és figyelése repcében) és a kezelésnél a hatályos jogszabályok betartása mellett a helyileg illetékes növényvédelmi szakember bevonása.
 
További segítséget ad a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke elleni védekezés pontosabb időzítéséhez a DuPontTM Evalio®AgroSystems* monitoring szolgáltatása. A csapdázáson alapuló rendszer lehetővé teszi a gazdálkodóknak a DuPont rovarölő szerek optimálos kijuttatásának időzítését.
Példa:
 
 példa
  

 

Az Agro-Assist applikáció letölthető itt:  

  

 

A DuPontTM Evalio® AgroSystems elérhető itt: 

 
 
Bízunk abban, hogy a fenti szolgáltatásainkkal hozzájárulhatunk az Ön sikeres gazdálkodásához!
 
Evalio® AgroSystems a DuPont bejegyzett márkaneve
255CCA05-78B1-735C-5BDA-EA6A2BF88209