Pioneer A DuPont Business
Bulgaria | Select Your Location >

 

 

 

Регистрираната запазена марка Pioneer Protector® е пакет от уникални и устойчиви на болести и паразити хибриди слънчоглед. Запазени чрез конвенционални методи гени, осигуряват толерантност на растението към дадени болести или паразити. Доказано е, че най-добрата защита за посевите е устойчивостта, която самото растение притежава като генетични качества.
Опитът показва, че не химичната борба, а генетичната защита, е най-успешното и надеждно средство за справяне с тях. По този начин растенията запазват възможността да проявят пълния си добивен потенциал и чрез устойчивостта си ограничават разпространението на болестите и паразитите през следващите години.

Само Пионер предлага чисти от синя китка и мана слънчогледови полета, без прилагането на химикали, които могат да увредят следващите култури.

И най-вече, повечето Pioneer Protector® хибриди притежават характеристиките на DuPontExpressSun® технологията за чисти от плевели полета - широко доказана система, на която хиляди български фермери се довериха през последните 5 години.

 


СИНЯТА КИТКА е сериозна заплаха за производителите. Изследванията върху вредоностността й показват, че при 30 паразита върху едно слънчогледово растение, добивът се понижава до 7 пъти, а при 50 и повече - добив практически не се получава. Нападението от този паразит влошава и качеството на продукцията. След поява, тя бързо разширява ареала си. През годините проблемът със синята китка винаги е решаван по селекционен път, т.е. чрез отглеждане на устойчиви хибриди. През последните години въпросът „синя китка" възникна отново. Расовият състав на паразита непрекъснато се обогатява с нови раси. И най-логичното, и правилно решение за борба с този опасен паразит е сеитбата на хибриди, устойчиви на синя китка, което е гарантирано с хибридите Pioneer PROTECTOR® СИНЯ КИТКА.

 


МАНАТА е едно от най-важните и широко разпространени заболявания при слънчогледа.

Причинителят й оцелява в почвата от 7 до 10 години. Гъбата бързо създава нови раси. Щетите, които може да нанесе са частично или масово унищожаване на слънчогледовия посев и съответно големи щети за производителя.

Доказано е, че най-ефективната защита е отглеждането на устойчиви хибриди. И точно тази защита от болестта предлага Pioneer PROTECTOR® МАНА.

Този сезон Пионер предлага на българския пазар  няколко слънчогледови хибрида с характеристиките на  Pioneer PROTECTOR® СИНЯ КИТКА и Pioneer PROTECTOR® МАНА.

Pioneer PROTECTOR® за устойчивост към мана и към синя китка едновременно, притежават вече утвърдените хибриди P64LE25, P64LE99, P63LE113 и P64LC108 - които се наложиха на пазара с изключително високите добиви, безпроблемно отглеждане и много висока масленост.

Нов хибрид, притежаващ качествата на PROTECTOR® СИНЯ КИТКА е P64LL125, който е показал при изпитванията отлични добиви и устойчивост, сравнен с останалите водещи в групата.

P64HE118, който е с характеристиките на Pioneer  PROTECTOR® МАНА, е първият високоолеинов хибрид по ExpressSun® технология, предлаган на пазара, който ще даде възможност на производителите да се справят успешно с проблематичната заплевеленост в полетата. Друг хибрид, притежаващ характеристиките на Pioneer PROTECTOR® МАНА, e P64LP130. Това е първият Clearfield® PLUS хибрид в портфолиото на Пионер.

 

Pioneer PROTECTOR® е ново, модерно и надеждно системно решение, което предоставя сигурността на производителите, че   техните култури и инвестиции са защитени до прибиране на реколтата.

 

Тук, можете да видите видео за слънчогледовите хибриди от Pioneer Protector® продуктовата линия >>

 

 

FCA0BF6E-20BB-3536-815A-2070CAD78629