Pioneer A DuPont Business
Bulgaria | Select Your Location >

 

Нов Световен Рекорд

 
 

DES MOINES, Айова, 18 Декември, 2017 — Националната Асоциацията на зърнопроизводителите (НАЗ) съобщава, че Дейвид Хула, от Чарлс Сити, Вирджиния, е поставил нов рекорд за добив при царевицата с хибрида на ДюПон Пионер P1197AMTM.  Рекордният добив се равнява на 3,409 кг/дка. С тези постижения той подобрява своя собствен рекорд от 2015 година, когато със същия хибрид прибра 3,346кг/дка. През 2013 година Хула също е отбелязал рекорден добив с хибрид на Пионер.

Като цяло, НАЗ присъжда тази година 9 национални и 191 щатски награди на фермери, които са се регистрирали за участие в Националния годишен конкурс за високи добиви при царевизцата и са използвали хибриди с марката Pioneer®.

“Рекордът на Дейвид Хула показва на какво е способен царевичният хибрид P1197 от самото му представяне на фермерите през 2014 година.“ казва Джуд О‘Конър, Регионален лидер на ДюПон Пионер за Северна Америка. „Когато комбинираш най-добрите продукти на пазара с адекватната и своевременна помощ на екипа на Пионер, няма лимит на това, което могат да постигнат фермерите. Новият рекорд, присъден от НАЗ показва именно това.“

От продуктовата линия на P1197, фермерите са получили 2 национални и 62 щатски награди. Именно този хибрид е поставил новия световен рекорд по добив.

Хибридите P2089 и P1870 също получават внушителен брой отличия в тазгодишния конкурс, организиран от НАЗ, прибирайки респективно 24 и 11 щатски награди.

Хибридите с марката Pioneer® показват и тази тодина силните си качества в конкурса за добив. Най-много хибриди с тази марка, в сравнение с всички останали, са минали границата от 1886 кг/дка. Зърнопроизводителите, заложили на Pioneer®, прибраха повече от 46% от щатските награди, потвърждавайки теорията, че на продуктите на Пионер може да се разчита за високи добиви при различните климатични условия.

„Горди сме от начина, по който продуктите ни се представиха пред производителите в страната и света.“ сподели О‘Конър. Независимо от агротехниката, хибридите на Pioneer доказаха, че имат солидни агрономически качества, които могат да се конкурират в различни, дори критични условия. "

Състезанието за добив при царевицата, организирано от НАЗ, се провежда веднъж годишно в Щатите, с цел да се покаже най-добрия генетичен потенциал за добив на хибридите на пазара. То също насърчава разработването на устойчиви, нови и новаторски агротехнологични практики, които водят до по-високи добиви. Земеделските производители се състезават в шест класа за производство на царевица: два за неполивни, два за производство без обработка и неполивни или no-till, едно за без обработка, поливни, и една за поливни полета.

 

241C1B0C-C848-865C-85C8-5DC71D573BD6