Pioneer A DuPont Business
Hungary | Select Your Location >

 

"A vevők szolgálatában a genetikai kutatásokon keresztül"

A Pioneer sikertörténete 1974-ben kezdődött Magyarországon. A termelésben megjelenő Pioneer hibridek igen versenyképesnek bizonyultak; egyre nagyobb területeket vetettek be Pioneer kukoricahibridekkel, s alig pár év múlva már meghatározó mértékben vettek részt a hazai kukoricatermesztésben. Sikerük titka a hagyományos Pioneer filozófián alapult - a termelők addig soha nem látott terméseket és más hibridekkel szembeni terméselőnyöket realizáltak. A 80-as évek közepére a termelők az ország vetésterületének több mint 80%-án Pioneer hibrideket termesztettek. Ezzel egy időben a Pioneer vetőmagok előállításában is kiemelkedő szerepet játszott Magyarország. A nyolcvanas években már szinte mindegyik magyar vetőmagüzem termelt vetőmagot PIONEER technológiával, s exportálták Nyugat- és Kelet-Európába, valamint az Egyesült Államokba. A rendszerváltás eredményeként 1992-ben lehetővé vált a magyarországi vállalat alapítása PIONEER Hi-Bred Magyarország Kft. néven, mint az amerikai cég 100% tulajdonú leányvállalata, amely felvállalta a magyarországi forgalmazási rendszer kiépítését. Ma a Pioneer két vállalattal dolgozik a magyar piacon.
Megalakulásától kezdve a hibridkukorica piacon piacvezető, míg hibridnapraforgóban a második legnagyobb forgalommal büszkélkedhet. A termelők Pioneer hibridek iránti töretlen bizalma Magyarországon alapvetően három pilléren nyugszik: a hibridek által nyújtott biztonság, a folyamatos innováció, kutatás, amelynek eredményeként új hibridek, napjainkban új technológiák állnak a rendelkezésükre és a Pioneer szolgáltatás, amely révén maximalizálni tudják bevételeiket.
A magyar vállalat 1995-ben részvénytársasággá alakult, majd egy évvel később 1996-ban a Pioneer Hi-Bred International, Inc. első közép-kelet-európai vetőmagüzeme, a magyarországi termelés központja kezdte meg működését Szarvason. A 16.3 millió dolláros (kb. 2,8 milliárd Ft) zöldmezős beruházás célja a legújabb hibridek vetőmagjának kiváló minőségű előállítása. Az üzem segíti hozzájutni a gazdálkodókat a legkiválóbb minőségű vetőmaghoz, amely párosulva a világ legjobb genetikai tulajdonságaival, magasabb termésátlagot, így a magyar gazdálkodók számára nagyobb bevételt biztosít. A szarvasi üzem a 78. a világon a Pioneer tulajdonú üzemek sorában. A Pioneer beruházása erős elkötelezettséget mutat a jövőre nézve a magyar mezőgazdaság irányában. Ez az üzem szükséges volt ahhoz, hogy a feszes szántóföldi vetőmagelőállító technológia eredményeként nyert kiváló vetőmagminőséget megőrizzük és kellő kondicionálás után, ugyanazt ajánlhassuk vevőinknek. Az üzem mára - a folyamatos beruházások eredményeként - a világ legnagyobb kapacitású, világszínvonalon működő kukorica vetőmagüzemévé vált.
A Pioneer magyarországi szervezetének gerince a termelés-marketing-kutatás. A marketing illetve pénzügyi központ Budaörsön található. Mára a kelet-európai üzleti egységet, amely 13 országot foglal magában szintén a budaörsi központból irányítják - többek között magyar szakemberek részvételével.
A Pioneer egyedülállóan széleskörű területi képviselői hálózatot működtet Magyarországon. A területi képviselők csapata agronómus hálózattal kiegészülve kinyújtott karként biztosítja a mindennapi piaci jelenlétet vevőink körében. Munkájuk sarokpontja annak a célnak az elérése, hogy a Pioneer bármikor bárkinek elérhető legyen az ország bármely pontján. Tevékenységük során elsősorban arra törekszenek, hogy a termékeinkkel kapcsolatos bármilyen információ eljusson a vásárlókhoz, hogy a legszélesebb körű ismeretek birtokában dönthessenek. Ugyanakkor szakmai tanácsért is fordulhatnak hozzájuk a termelők akár a hibrid kiválasztását, akár az agrotechnikai kérdéseket illetően, hiszen valamennyien jól képzett, hosszú szakmai gyakorlattal rendelkező mezőgazdasági szakemberek.

645DBBFD-DA36-F95C-C4B5-E6C24B2AC465