Pioneer A DuPont Business
Romania | Select Your Location >

 

Noul Website al DuPont Pioneer dedicat CRISPR-Cas demonstrează potenţialul imens al tehnologiei

Prima resursă disponibilă publicului pentru tehnologii avansate în ameliorarea plantelor

 

            JOHNSTON, Iowa, 26 Aprilie, 2017 – Vrei să înveţi mai multe despre CRISPR-Cas şi aplicaţiile sale în agricultură? DuPont Pioneer a lansat un website unic (CRISPRCas.pioneer.com), care demonstrează cum această tehnologie de ameliorare este o metodă efcientă prin care se pot îmbunătăţi plantele şi ajută fermierii să producă alimente mai multe şi mai bune cu mai puţine resurse - evidenţiind principiile comerciale, cercetarea şi eforturile de colaborare din acest domeniu.

           “Recunoscând o descoperire revoluționară în biologie, dialogul public despre CRISPR-Cas este în creştere, datorită aplicațiilor in domenii precum sănătatea oamenilor sau ameliorarea animalelor şi plantelor”, a declarant Neal Gutterson, vicepreşedinte pentru Cercetare&Dezvoltare, DuPont Pioneer. “DuPont Pioneer vrea să participe activ la acest dialog şi să facă informaţiile despre cercetările noastre şi dezvoltarea de produse cu CRISPR-Cas cât mai accesibile.”

            Printre resursele de pe website se numără cele video, tip webinar (conferintă web interactivă), răspunsuri la întrebări frecvente, comunicate de presă, lucrări ştiinţifice şi un glosar de termeni legaţi de CRISPR-Cas. Conţinut nou va fi adăugat şi reîmprospătat la intervale regulate.

            “Toate tehnologiile au nevoie de acceptare socială pentru a fi puse în practică. Este responsabilitatea noastră să câştigăm încrederea consumatorilor prin implicare activă şi transparenţă în realizarea tuturor aşteptărilor pe care CRISPR-Cas le generează legat de siguranţa şi securitatea alimentară” a declarant Gutterson.

            Bazată pe un sistem întâlnit în natură, CRISPR-Cas poate să îmbunătăţească o plantă fără să introducă ADN de la o altă specie. Este o continuare a ceea ce au început să facă oamenii când au domesticit prima dată plantele – selectarea plantelor care prezentau caracteristici de interes, cum ar fi potential de producţie mai mare, rezistenţă la boli, păstrare mai bună sau nutriţie îmbunătăţită. CRISPR-Cas este o “unealtă” care poate să ne ajute să ţinem pasul cu cererea crescândă pentru soluţii în agricultura sustenabilă.

            Pioneer are o platforma bazată pe CRISPR-Cas, cu ajutorul căreia dezvoltă seminţe cu o rezistenţă sporită la mediul înconjurător, mai productivă şi sustenabilă. Pioneer a anunţat la începutul anului intenţia de a comercializa hibrizi de porumb ceroşi, ca un prim produs obţinut cu CRISPR-Cas, care sunt în stadiul de testare în câmp şi de revizuire conform reglementărilor. Tehnologia are aplicabilitate la toate culturile Pioneer de interes, precum porumb, soia, rapiță, grâu şi orez.

            DuPont Pioneer este liderul mondial în dezvoltarea şi furnizarea de genetică avansată la plante, asigurând seminţe de înaltă calitate fermierilor din peste 90 de ţări. Pioneer asigură consultanță agricolă şi servicii care ajută fermierul să îşi mărească producţia, profitul şi să dezvolte sisteme agricole sustenabile pentru oamenii de pretutindeni.

            DuPont (NYSE: DD) a adus pe piată mondială ştiinţă şi inginerie de calitate ridicată sub formă de produse inovatoare, materiale şi servicii încă din 1802. Compania crede că, prin colaborare cu clienţii, guvernele, ONG-urile şi liderii de opinie, poate contribui la găsirea de soluţii la provocările globale, precum securitatea şi siguranţa alimentară globală, micşorarea dependenţei de combustibili fosili, protejarea vieţii şi a mediului înconjurător. Pentru mai multe informaţii despre Dupont şi dedicarea sa inovării cuprinzătoare, vă rugăm să vizitaţi www.dupont.com.

45FF0773-AF6D-BDE4-347C-0BBFB08B69BC