Pioneer A DuPont Business
Romania | Select Your Location >

 

Pioneer Media Club editia a doua – 17 noiembrie 2016

 

 

Joi, 17 noiembrie 2016, compania DuPont Pioneer a organizat cel de-al doilea eveniment Media Club, dedicat presei de specialitate. Întâlnirea informală a avut ca scop prezentarea bilanţului unui an agricol rodnic, precum şi a noii mărci Pioneer pentru hibrizi de floarea-soarelui, a produselor aflate in dezvolare, a tehnologiilor pentru toate segmentele portofoliului de floarea-soarelui. Cu ajutorul imaginilor, invitații au făcut o călătorie prin centrul multicrop DuPont Pioneer din Sevilla, un centru tehnologic de excelenţă inaugurat oficial în luna septembrie a acestui an.

 

 Cristina Cionga- Gov’t & Public Affairs Manager Central Europe
 

 

În afara de echipa locală, la întâlnirea cu jurnaliștii au răspuns prezent doi oaspeți de la biroul european al firmei, Thibaut CHIROUZES, director pentru produse oleaginoase, si Jozsef Mate, director comunicare.

 

 Jozsef Mate- Communications Manager Europe
 

 

Thibaut Chirouzes, Product Manager Oil seeds Europe, a vorbit despre inovaţia Pioneer privind cultura de floarea-soarelui şi despre evoluţia acestei culturi pe piaţă: “Floarea-soarelui este o cultură extrem de importantă pentru spațiul european, ca atare este o cultură strategică pentru Pioneer. Strategia de inovare se bazeaza pe trei piloni: cresterea accelerată a productivității, caracteristici defensive mai eficiente, adaptabilitate și servicii locale.”

 

 Thibaut Chirouzes, Product Manager Oil seeds Europe
 
 

Maria Cîrjă, Director Marketing DuPont-Pioneer România & Moldova, a adăugat că Centrul de excelență inaugurat la 21 septembrie 2016 la Sevilla, prin capacităţile sale tehnologice avansate, va permite dublarea ratei de câştig genetic şi extinderea liniei caracteristice defensive a Pioneer Protector®. Aceasta combină performanţele productive superioare ale hibrizilor testaţi locali cu rezistenţa si tolerana genetică la rasele de lupoaie și la mană, asigurând controlul acestora pe parcursul întregului sezon.

Şi în România, pentru culturile de floarea soarelui, compania DuPont-Pioneer a introdus în piaţă două tehnologii – Pioneer Pro­tector Mană şi Pioneer Protector Lu­poa­ie. Această genetică ex­cepţională asigură un nivel de si­guranţă şi o combatere atât în cazul in­festării cu mană, cât şi cu lupoaie, din această categorie făcând parte hi­brizii P64LE25, P64LE99, P64LE20, P64LC53 şi P64LC108”.

 

 Maria Cîrjă, Director Marketing DuPont-Pioneer România & Moldova
 

 

Jean Ionescu, director general al operaţiunilor comerciale în România şi Republica Moldova, a încheiat seria prezentărilor Pioneer arătând că firma deţine cele mai importante facilităţi de sere dedicate cercetării pentru culturile de floarea soarelui din lume tocmai prin acest centru de excelență. Aici își găsesc locul laboratoare pentru patologii şi pentru selecţie embrionară, dar şi un program de ameliorare a gemoplasmei de floarea soarelui, având ca obiectiv explorarea şi utilizarea germoplasmei exotice pentru a îmbunătăţi rezistenţa la factorii de stres biotici şi abiotici. Tehnologiile deja operaţionale de la centru includ creşterea accelerată avansată - AFB, integrarea accelerată a caracteristicilor - ATI şi cercetarea fenotipului pentru lupoaie şi afecţiunile fungice.

 

 Jean Ionescu- Commercial Unit Manager Romania & Moldova
 

 

Dialogul cu presa a fost alert și informal, presărat cu glume, dar si cu întrebări incomode, precum poziția companiei referitoare la noile tehnici de ameliorare sau previziuni pentru evoluția prețurilor cerealelor. Invitația la o a treia ediție a fost lansată deja, pentru primăvara anului 2017.

 

   
EC16567D-28DB-A394-2276-8CD99B4869E9