Pioneer A DuPont Business
Romania | Select Your Location >

 

DuPont Pioneer deschide Centrul de inovație și tehnologie multi-crop, în Sevilla, Spania

Investiția permite companiei Pioneer să le ofere agricultorilor europeni produse și tehnologii cât mai adaptate nevoilor lor

 

SEVILLA, Spania, 21 septembrie, 2016 – Compania DuPont Pioneer a oficiat astăzi inaugurarea Centrului de tehnologie multi-crop din Sevilla, Spania. Cercetătorii specializați ai centrului vor continua activitatea axată pe creșterea producțiilor medii și extinderea gamei de hibrizi Pioneer Protector® cu caractere genetice defensive native, care oferă în prezent soluții de combatere a principalilor dăunători ai florii-soarelui.

În tandem cu una dintre cele mai mari rețele din Europa, specializate în testări la nivel local și vânzări de natură tehnică, noul centru oferă companiei Pioneer o cale unică de a le furniza cultivatorilor hibrizi și tehnologii optime pentru nevoile lor.
 

 

 

 „Investiția realizată pentru crearea acestui centru de cercetare de vârf, din Sevilla, demonstrează angajamentul nostru permanent pe linia inovației”, a declarat Alejandro Munoz, vice-președinte al departamentului pentru afaceri la nivel global, din cadrul companiei DuPont Pioneer. „Prin munca esențială depusă în cadrul acestui centru ne vom asigura că clienții noștri vor continua să însămânțeze cele mai avansate produse disponibile, obținând sporuri de producție care se vor menține la nivel ridicat an după an,” a mai spus Munoz.

 

În cooperare cu centrele de cercetare Pioneer din regiune – și din toată lumea –, Centrul tehnologic multi-crop din Sevilla vizează accelerarea ritmului de obținere a hibrizilor de floarea-soarelui cu ajutorul celor mai avansate tehnici de ameliorare și bazine genetice. Prin proceduri de mutație directă și de integrare a caracterelor genetice, aceste tehnici de ameliorare pot oferi produse capabile să asigure un spor de producție medie dublu față de metodele de ameliorare curente.

 

 

„Noul centrul de cercetare din Sevilla va permite companiei Pioneer să le ofere agricultorilor acces la ultimele inovații din domeniul rezistenței genetice”, a declarat Arlo Thompson, director de cercetare la nivel european, din cadrul companiei DuPont Pioneer. „Toate aceste lucruri vor conduce la diminuarea riscului de pierderi de randamente și venituri și la asigurarea unor producții medii constante, în paralel cu o siguranță deosebită a recoltelor așteptate,” a adăugat Thompson.

 

Pioneer a investit aproape 10 milioane $ în centrul de cercetare din Sevilla, unde lucrează în prezent 16 angajați permanenți, precum și un personal suplimentar sezonier local, care asigură suportul necesar activităților de cercetare și depozitare.

Capacitatea de ameliorare și testare a filialei europene a companiei Pioneer – care deține peste 100 000 loturi de testare pe întregul continent – le va permite clienților europeni să cultive hibrizi de floarea-soarelui de mare performanță (și hibrizi foarte timpurii), în orice condiții de cultură, inclusiv în mediile expuse secetei.

Pe lângă floarea-soarelui, la Centrul tehnologic multi-crop din Sevilla, compania Pionner își evaluează actualmente și hibrizii de porumb marca Pioneer®, rezistenți la secetă. Există mai multe mecanisme care ajută la creșterea rezistenței la secetă a unei plante, iar obiectivul principal al firmei Pioneer este acela de a integra o paletă largă de caractere native în hibrizii creați, oferindu-le astfel, clienților, producții medii stabile. Hibrizii Pioneer® Optimum® AQUAmax® conțin caractere native „țintite”, care îi permit plantei de porumb să își eficientizeze consumul de apă în timpul perioadelor cu umiditate redusă, fermierii putând obține, astfel, producții medii mai stabile și mai bune, în condiții de aport hidric limitat.  

DuPont Pioneer este primul producător și furnizor mondial de genetică vegetală avansată, care oferă semințe de mare calitate agricultorilor din peste 90 de țări. Pioneer furnizează sprijin și servicii agricole, în scopul creșterii productivității și rentabilității agricultorilor și vizează crearea unor sisteme agricole durabile pentru oameni din întreaga lume. Știință și servicii care aduc reușita – Science and Service Delivering Success®.

Compania DuPont (cu simbolul bursier la Bursa de valori din New York: DD) furnizează știință și inginerie de nivel mondial pe piața internațională din 1802, prin produsele, materialele și serviciile sale inovatoare. Convingerea acestei companii este că prin colaborarea cu clienții, guvernele, organizațiile neguvernamentale și liderii de opinie, se pot găsi soluții la probleme precum asigurarea unei alimentații sănătoase și suficiente oamenilor de pretutindeni, reducerea dependenței față de combustibilii fosili și protecția vieții și mediului. Pentru informații suplimentare despre compania DuPont și angajamentul ei pe linia inovației inclusive, vizitați: www.dupont.com

      
2A2D4665-1BAE-876B-DE83-F14CB9CA3BE0