Pioneer A DuPont Business
Romania | Select Your Location >

 

Soia - Performanta & Profit

 Soia a devenit o cultură din ce în ce atrăgătoare pentru fermierii români, atât datorită unei cereri stabile, cât și, în special, sprijinului substanțial oferit de guvern, prin așa-numita "schemă de plați cuplate". Impulsionată de o subvenție de aproximativ 269 euro/ha, suprafața totală a ajuns la 127 000 ha în 2015, cu randamente medii de 2 tone / ha, în timp ce în 2016 s-a extins în continuare, la un total estimat de 145 000 ha.
 
   

 

Furnizor tradițional de genetică de soia pe plan local încă din anii '90, Pioneer a fost capabil să se mobilizeze rapid și să aducă cea mai nouă tehnologie de soia convențională, răspunzând astfel evoluțiilor recente ale pieței. Caracteristicile deosebit de apreciate precum  randamentul ridicat și conținutul mare de proteină ​​ale celor trei soiuri: PR91M10, PR92B63 și PR92M35 au împins cota de piață a companiei la un remarcabil 90% în 2016. "Acest rezultat ne motivează să facem totul pentru a râmâne în topul preferințelor fermierilor, diversificând  în continuare oferta noastră de produse ", a declarat Jean Ionescu, manager operațiuni. "Pentru anul agricol viitor, am inclus în program un nou soi care promite, P21T45, și avem toate motivele să pariem pe el.", a adăugat dl. Ionescu.

 
   
 

Vineri 21 octombrie, in localiatea Silistraru din județul Brăila, s-au reunit aproximativ 150 de cultivatori de soia din sud-estul țării (zona majoră pentru aceasta cultură) care, in prezența reprezentantilor presei de specialitate, au participat la un eveniment de recoltare publică, pe suprafața recoltată calculându-se, dupa eliminarea pierderilor, o productivitate de 5 tone/ha. Iosif Ticra, proprietarul fermei, a împartășit cu mândrie cu cei prezenți experiența lui cu tehnologia la soia in conditii de irigat și satisfacția pentru alegerea soiului PR92B63, extrem de rezistent și productiv, care a confirmat chiar și într-un an dificil ca 2016. "Sunt convins că randamentul mediu pe suprafața totală de 300 ha pe care o am cu acest soi va depăși cele 5 tone / ha, la obținerea cărora am asistat astăzi.", a spus el. "Doresc să exprim multumirile  mele echipei Pioneer si sa-l mentionez, in primul rand, pe Cosmin Ciobotaru, directorul de vânzări din zona, care a fost alături de mine în fiecare sezon, gata să mă ajute oricând pentru a atinge aceste performanțe.", a concluzionat fermierul.

 

Maria Cirja, director de marketing, i-a oferit premiul onorific "Fermier Campion", un titlu binemeritat!
 

 

Echipa Pioneer – zona 2 (Braila, Galati, Buzau)

 

 

Recoltare Pioneer soia 2016- AGROLEG SILISTRARU, BRAILA - video

698D5055-759C-DEF4-030B-6A8BB627FA99