Pioneer A DuPont Business
Serbia | Select Your Location >

 

DOWDUPONT™ POLJOPRIVREDNI ODELJAK POSTAJE CORTEVA AGRISCIENCE™, U SKLADU SA RAZVOJEM KA TOME DA POSTANE SAMOSTALNA KOMPANIJA

Corteva Agriscience ostvaruje svrhu kompanije da se obogate životi onih koji proizvode i onih koji konzuimraju, osiguravajući progres dolazećih generacija.

 

Wilmington, Delaver, 26. Februar 2018 – Poljoprivredi odeljak DowDuPont-a (Njujorška berza: DWDP) danas je obelodanio naziv nove kompanije koja će nastati prilikom odvajanja, što se očekuje da će se dogoditi do 1. juna 2019. Nova poljoprivredna kompanija postaće Corteva Agriscience™ (kohr-‘the-vah), što je izvedeno iz kombinacije reči koje označavaju “srce” i “prirodu”.

“Ovo je početak uzbudljivog putovanja,” rekao je Džejms Si. Kolins (James C. Collins), izvršni direktor poljoprivrednog odeljka DowDuPont. “Corteva Agriscience™ spaja tri poslovanja koja imaju duboke veze i posvećena su generacijama farmera. Naše novo ime odaje priznanje našoj istoriji, dok nestrpljivo gledamo u susret našem obećanju da poboljšamo produktivnost farmera, kao i zdravlje i dobrobit njihovih potrošača. Sa najizbalansiranijim portfoliom proizvoda u industriji, skoro celovekovnim agronomskim iskustvom i neuporedivom inovativnom energijom, Corteva Agriscience™ postaće vodeća poljoprivredna kompanija, fokusirana na zajednički rad sa celokupnim prehrambenim sistemom u cilju proizvodnje sigurne ponude zdrave hrane.”

Cortreva Agriscience™ spaja DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer i Dow AgroSciences u cilju stvaranja kompanije koja će uticati na oblikovanje tržišta, samostalne poljoprivredne kompanije sa vodećim pozicijama u oblastima tehnologije semena, zaštite bilja i digitalne poljoprivrede.

Nova kompanija razvila je neke od najtalentovanijih tehnoloških, inovativnih mogućnosti, kao i mogućnosti za istraživanje i razvoj koje će joj na jedinstven način omogućiti da transformiše naš prehrambeni sistem pomažući farmerima da uzgajaju bolje, obilne i zdravije useve, uz smanjeno korišnjenje prirodnih resursa.

“Nastavićemo da ulažemo u neke od najprepoznatljivijih i prvoklasnih brendova u poljoprivredi: Pioneer®, Mycogen®, i novolansirani Brevant™, kao i u naše nagrađivane Crop Protection proizvode, kao što su Aproach® Prima pesticid i Quelex™ herbicid sa Arylex™ active-om, dok ćemo istovremeno plasirati nove proizvode na tržište kroz naš solidni lanac aktivnih hemikalija i tehnologija.” kaže Kolins (Collins).

Pored obelodanjivanja imena kompanije, nova poljoprivredna kompanija predstavila je danas vizuelni identitet brenda Corteva Agriscience™, kao i logo, na Commodity Classic-u, najvećoj konvenciji i sajmu predvođenoj od strane farmera u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Sedište nove kompanije biće u Wilmingtonu, država Delaver, i obuhvataće ključne funkcije korporativne podrške. Jedinice u Džonstonu, Ajovi (Johnston; Iowa) i Indijanopolisu, Indijani (Indianopolis, Indiana) predstavljaće globalne biznis centre, sa vođstvom poslovnih linija, funkcijama poslovne podrške, aktivnostima za istraživanje i razvoj, globalnim lancem snadbevanja, i kapacitetima za prodaju i marketing, skoncentrisane na dve lokacije na Srednjem Zapadu.

DowDuPont će podržati ime novog brenda kroz seriju događaja za prepoznavanje koji će se održavati od ovog momenta, pa sve dok odeljak ne bude postao nezavisna kompanija.

 

O DowDuPont-u 

DowDuPont (Njujorška berza: DWDP) je holding kompanija, koju čine The Dow Chemical Company i DuPont, i koja postoji sa namerom da oformi jake, nezavisne, kompanije koje se javno kotiraju, u sektoru poljoprivrede, tehnologije materijala i specijalizovanih proizvoda, koje će predvoditi pripadajuće industrije kroz produktivne inovacije zasnovane na nauci, u cilju zadovoljenja potreba potrošača i rešavanja globalnih izazova. Za više informacija, molimo posetite naš sajt na www.dow-dupont.com.

 

Zapratite Corteva Agriscience™ na Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter i YouTube.

 

#   #   #

26/2/2018

Svi proizvodi, osim ukoliko je drugačije naznačeno, označeni sa , ili ® su zaštitni znaci ili registrovani zaštitni znaci DowDuPont-a.

  

 

Kontakt:

Gregg M. Schmidt

302-996-8368

gregg.m.schmidt@dupont.com

2F67CC4E-2B49-EBF8-1375-F01A75BCF814